10 INSIDER TIPS OM HET MEESTE UIT JE TROUWFOTOGRAFIE TE HALEN

Hallo, ik ben Rosalie Voortman, een bruidsfotograaf met een passie voor het vastleggen van echte emoties en het creëren van beelden geïnspireerd door de wereld van fashion. Sinds 2017 heb ik meer dan 100 bruiloften mogen fotograferen, waardoor ik een schat aan ervaring heb opgebouwd.

Graag deel ik mijn waardevolle tips met aanstaande bruidsparen, zodat zij de mooiste foto's kunnen krijgen op hun speciale dag. Ik geloof in een goede balans tussen geposeerde en ongeposeerde momenten, en ik begeleid jullie graag om deze twee stijlen naadloos met elkaar te verbinden.

Met mij als jullie fotograaf kunnen jullie vertrouwen op mijn expertise en mijn vermogen om jullie op jullie gemak te stellen. Samen zullen we prachtige en betekenisvolle beelden creëren die jullie liefdesverhaal perfect weerspiegelen.

Wanneer een stel begint na te denken over hun trouwfoto's, structureren ze hun ideeën:

  • Wat ze willen zien.

  • Hoe ze zichzelf hopen te zien in deze foto's.

  • Wat willen ze onthouden van de trouwdag.

In die zin, ja. Het stel moet zichzelf eerst begrijpen, een fotograaf vinden die dezelfde taal spreekt en samenwerken aan iets tastbaars en substantieels. Maar wat te zeggen van stellen die weten wat ze willen, maar terughoudend of verlegen zijn voor de camera?

Het is heel natuurlijk om verlegen te zijn voor de camera. Zelfs beroemdheden, die gewend zijn aan de camera, kunnen een dag ervaren waarop ze niet gefotografeerd willen worden. Het is echter de taak van de fotograaf om ze op hun gemak te stellen, hen door elke stap van de shoot te begeleiden en hen te helpen hun cameravrees te overwinnen. Een fotograaf kan het stel niet vragen om "gewoon natuurlijk te zijn" of "gewoon jezelf te zijn" - dit is een nachtmerrie waar gewone fotografen stellen mee achtervolgen. Want dat is precies wanneer mensen stijf worden en geen idee hebben wat ze moeten doen. Een meesterlijke portretfotograaf zal verschillende benaderingen gebruiken, dus mijn beste advies hier is dat stellen hun trouwfotograaf wijs kiezen.

Hoe zit het met poseren?

Hoe zit het met poseren voor trouwfoto's? Moet een stel dit leren? Absoluut niet. Trouwfotografie is niet zoals het kopen van onroerend goed, waarbij je een gevoel wilt krijgen van de "structuur" van een huis en doet alsof je erin woont. De meeste stellen vinden het moeilijk om te poseren, zelfs als ze hun maniertjes of houdingen hebben geoefend. En dat is helemaal prima. Omdat we op onze trouwdag zo ontzettend blij zijn en in een staat van euforie verkeren, geloven we dat onze foto's er geweldig uit zullen zien. Of, omdat we zo ontzettend onzeker zijn, denken we dat een foto er vreselijk uit zal zien. Maar het tegenovergestelde gebeurt juist. Het ongemakkelijk voelen tijdens een pose kan leiden tot een flatterende foto die een compleet ander verhaal vertelt, terwijl je je spectaculair voelt mogelijk niet het meest inspirerende portret oplevert. Posen draait allemaal om lichaamstaal en hoe het overkomt op de camera. Dus voordat je je fotograaf boekt, zorg ervoor dat ze je tijdens de shoot op de juiste manier zullen begeleiden, en vertrouw vervolgens op hun visie om het beste in je naar voren te brengen.

Bruidspaar dat elkaars handen vasthoudt als teken van liefde en verbondenheid

Advies voor het kiezen van een trouwfotograaf

Het belangrijkste element om van je foto's te houden, is om tevreden te zijn met hoe je eruitziet. Zelfs de meest perfect geschoten foto, waar het licht, de compositie en de achtergrond er dromerig uitzien, zal nooit het daglicht zien (of op je Instagram-feed verschijnen) als je er niet tevreden over bent. Lang voordat elke fotoshoot begint, is mijn belangrijkste vraag aan mijn klanten wat ze niet mooi vinden aan zichzelf op foto's. De antwoorden variëren aanzienlijk en onvoorspelbaar, omdat onzekerheid over bepaalde aspecten van iemands uiterlijk zo universeel is, zelfs als het als een verrassing komt. Zelfs een supermodel kan bepaalde kenmerken van zichzelf niet mooi vinden, dus het is belangrijk dat je je fotograaf op de hoogte stelt. Ze moeten weten wat je niet mooi vindt en wat wel.

Tips om er goed uit te zien

Een goede nachtrust van minimaal 8 uur voorafgaand aan de fotoshoot is een must

Zelfs de beste make-up kan vermoeidheid niet verbergen, en niemand wil er moe uitzien. Overweeg om geen nacht door te halen voor je bruiloft en volg een eenvoudige huidverzorgingsroutine voorafgaand aan de shoot. Blijf gehydrateerd, vermijd zware maaltijden, gebruik een vochtinbrengende crème en zorg voor zonbescherming.

Experimenteer

Dames moeten niet experimenteren met hun make-up of zwaarder opmaken dan normaal (9 van de 10 keer krijgen ze daar spijt van). Het is essentieel om een Plan B te hebben voor het kapsel, omdat een winderige dag voor haarmoeilijkheden kan zorgen en de stemming van de bruid en het uiteindelijke resultaat van haar foto's kan bederven.

Voor the Guys

Voor heren met baarden, zelfs degenen met een stoppelbaard van 2 dagen, is het belangrijk om alles netjes en strak te houden zoals gepland.

Voor the Guys

Dat gezegd hebbende, stress kan ten koste gaan van al het werk dat een stel heeft verzet; daarom is de juiste gemoedstoestand de beste schoonheidstip. Om ervoor te zorgen dat je dit bereikt, kies je verstandig je fotograaf en je weddingplanner - deze twee personen zullen de hele dag bij je zijn en kunnen van grote hulp zijn.

Hoe kunnen stellen hun persoonlijkheden weerspiegelen in hun trouwfoto's?

Het is cruciaal om een uitgebreid gesprek te hebben met hun fotograaf en hun behoeften en verwachtingen voor de fotoshoot te bespreken.

Het delen van hun liefdesverhaal, praten over zichzelf, het selecteren van locaties die voor hen betekenisvol zijn, en het omarmen van outfits die hun karakters weerspiegelen en passen bij de esthetiek van hun evenement, zijn allemaal bepalende factoren. En hoewel in tijden van onophoudelijke zoektocht naar de perfecte uitstraling, iedereen een beetje de neiging kan voelen om de stijlgame op te voeren, is het weerstaan van de verleiding om eruit te zien en te voelen als een compleet ander persoon een winnende strategie. Wat betreft fotografie is het duidelijk uiten van hun ambities, wensen en afkeer tegenover hun fotograaf iets wat elk bruidspaar zou moeten doen. Intentie is essentieel aan beide kanten.

Moodboard?

Moodboards zijn een belangrijke stap in het proces en zullen een solide basis leggen voor de toekomstige fotoshoot van een stel. Er is zoveel invloed om ons heen, maar tegelijkertijd vasthouden aan onze eigen smaak en ware liefdes maakt echt het verschil. Ik vraag mijn stellen om online te gaan, op zoek te gaan naar trouwfoto's en portretten van stellen waarmee ze zich kunnen identificeren, en deze afbeeldingen op een gedeeld bord te plaatsen. Ik moedig ze aan om zich te richten op de sfeer, kleurenpaletten en esthetiek die hen aanspreken. Nadat ik het moodboard heb ontvangen, kan ik bestuderen wat ze in gedachten hebben, en op basis van wat ik afleid, zal ik mijn suggesties op maat maken en hen tijdens de shoot betere begeleiding bieden.

Timing

Timing is misschien onzichtbaar, maar wanneer het ontbreekt, slaat het hard toe. Het laatste wat een trouwshoot nodig heeft, is druk. Voordat ze hun draaiboek definitief vastleggen, moeten stellen overleggen met hun fotograaf. Het tijdstip van de dag voor de fotoshoot is belangrijke. Het draagt aanzienlijk bij aan de algehele sfeer van de beelden (denk aan hard licht versus zacht, schemering versus middag). Wat betreft het draaiboek, zou een koppel altijd wat extra tijd moeten vrijhouden voor het geval er vertraging is. Er is niets erger dan je gehaast voelen op je trouwdag, of je nu voor of achter de camera staat.

Gedeelde verantwoordelijkheid

De foto's die voor altijd in het hart van het koppel blijven, leggen altijd de "echte ik" en hun liefde op een flatterende manier vast. En hoewel beide taken de verantwoordelijkheid zijn van de fotograaf, hangt het laatste ook sterk af van wat een koppel "geeft" aan hun fotograaf - het toestaan van de emoties die tijdens de naar boven komen kunnen intimiderend zijn of een uitdaging vormen voor velen, daarom moet de fotograaf ingrijpen en hen op hun gemak stellen. Het opnemen van de emoties en gevoelens van de dag en in de juiste mindset komen is essentieel, dus het is het beste om de fotoshoot te zien als een uiterst romantische ervaring voor hen. "Je ziet het als een date. Wees lief voor elkaar, speels, praat met elkaar over hoe je je voelt, fluister lieve woordjes, complimenten of iets ondeugends, haal herinneringen op aan jullie romantische geschiedenis en maak het uiteindelijk helemaal over jullie en jullie liefde voor elkaar.


Vorige
Vorige

JEROEN EN EVA

Volgende
Volgende

ZAKELIJKE PORTRETTEN WAAROM HEB JE ZE NODIG?