LIFESTYLE / ‘s-HERTOGENBOSCH

Natuurlijk wil je graag mooie foto's van je gezin, en waarom ook niet? Het is een mooie manier om herinneringen vast te leggen en later nog eens terug te kijken op die fijne momenten samen. Maar het laten maken van foto's in huis kan soms best een uitdaging zijn. Geen zorgen, met deze 5 tips maak je het een stuk makkelijker!

  1. Maak het gezellig

Het is belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt tijdens de fotoshoot. Zorg daarom voor een ontspannen sfeer en maak het gezellig in huis. Steek wat kaarsen aan, leg kussens op de bank en zet een lekker muziekje op. Zo voelt iedereen zich meteen op zijn gemak en komen de mooiste foto's vanzelf.

  1. Plan de fotoshoot op een goed moment

Zorg ervoor dat de fotoshoot op een moment gepland wordt waarop iedereen uitgerust is en zich goed voelt. Niemand zit te wachten op foto's waarop iedereen moe en chagrijnig kijkt. Kies daarom een moment waarop iedereen voldoende slaap heeft gehad en goed in zijn vel zit.

  1. Kies de juiste kleding

Het is belangrijk om de juiste kleding te kiezen voor de fotoshoot. Kies kleding waarin je je op je gemak voelt en die bij elkaar past. Ga voor neutrale kleuren en vermijd grote prints of opvallende patronen, deze kunnen afleiden van het gezicht. Natuurlijk mag er wel een beetje kleur in zitten, dit kan de foto's juist wat levendiger maken.

  1. Laat de kinderen hun gang gaan

Kinderen zijn vaak wat ongeduldig en kunnen zich moeilijk concentreren tijdens een fotoshoot. Laat ze daarom hun gang gaan en maak er een spelletje van. Laat ze bijvoorbeeld springen op de bank of verstoppertje spelen. Zo worden de mooiste foto's gemaakt als ze gewoon hun eigen ding doen.

  1. Kies de juiste locatie

De locatie is erg belangrijk voor de sfeer van de foto's. Kies daarom een plek in huis waar veel natuurlijk licht binnenvalt, dit geeft een mooie uitstraling aan de foto's. Denk bijvoorbeeld aan de woonkamer, de slaapkamer of de tuin. Let er wel op dat de achtergrond niet te druk is en niet teveel afleidt van het gezicht.

Met deze tips maak je de mooiste foto's van je gezin in huis. Maak het gezellig, kies de juiste kleding en locatie en laat de kinderen lekker hun gang gaan. Op deze manier wordt het een leuke en ontspannen ervaring voor iedereen en komen de mooiste herinneringen vanzelf naar boven.

Vorige
Vorige

PORTRAIT / KAMPINA